29 augustus 2023

Vanavond de tweede avond van het Compas Open. Gisteren een gezellige, sportieve eerste avond gehad met negen dubbels. Hieronder een aantal foto's. Vanavond staan er wederom een negental leuke potten op het programma. Hieronder het speelschema voor de hele week. 

Open Compascumer Tennis Kampioenschappen 2022

Vrijdagavond 02-09-2022


Het is vrijdagavond, de finaledag van het Compas Open. Vanwege een dun personeelsbestand tijdens deze editie is er weinig tijd besteed aan verslaggeving rondom het toernooi.
Wel willen wij jullie het verslag van de finaledag niet onthouden. Er zijn in totaal over de hele week ca. 50 partijen gespeeld op de banen. Een leuke ontspannen sfeer en lekker weer!

Uiteindelijk is er in 4 categorieën gestreden voor de eeuwige roem, Heren enkel, Heren dubbel, Dames dubbel en Mix dubbel.

Mix dubbel
We trappen af met de mix dubbel. Er waren 7 inschrijvingen verdeeld over 2 poules. Leuk om te zien was het duo Schulte / Schulte, waarbij tegenstrijdige gedachten waren.
Vaders gaf aan dat hij het niet erg vond om vrijdag aan de kant te zitten (lees uitgeschakeld) terwijl zijn dochter toch juist aangaf dat als ze ging tennissen ook wou winnen.
Meer dan 1 overwinning zat er echter niet in. Ronald kon dan ook inderdaad vrijdag in de nette kledij het tennispark betreden. Volgens mij is hij de hele avond niet uit zijn stoel geweest.
In dezelfde poule was toch echt het duo De Jonge / Katuin de sterkste met 3 overwinningen. En dit terwijl Richard traditiegetrouw weer geblesseerd was voor het toernooi. We zijn benieuwd wat er volgende jaar weer aan de hand is met hem.
Of zal het zijn om de concurrentie op het verkeerde been te zetten? Vanuit de andere poule zouden het duo Janssen / Kok en Timmermans / Thole doorstomen. Het was Thole zijn eerste ervaring op de tennisbaan. Het was hem kennelijk niet duidelijk dat je geen rugnummer met tennis hoeft te hebben.
Zijn Rossi nr. 46 shirt viel in elk geval wel op. De finale tussen De Jonge / Katuin & Janssen / Kok ging uiteindelijk vrij makkelijk naar De Jonge / Katuin. Matthijs had zijn kruit kennelijk al verschoten in de kraker met Valke / De Groot. De strijd om de 3e en 4e plek werd beslecht in het voordeel van Douwenga / Herder.

Dames dubbel
​Voor de dames dubbel was er maar 1 poule waarbij de nummers 1 & 2 moesten uitvechten wie uiteindelijk met de beker naar huis zou gaan. De nummers 1 & 2 van de poule waren Timmermans / Jonker & Douwenga / Leutscher. In de poule was er toch een afgetekende winst voor Timmermans / Jonker.
De finale gaf echter een ander beeld. De tactiek van Douwenga / Leutscher was ook anders. Susanne was veel aan het teuten waarna Leutscher de ballen een ongenadige mep gaf. De dames sleepten er een super tiebreak uit. Het duo Timmermans / Jonker was echter weer op tijd bij de les en trokken de buit toch binnen via de tiebreak.
De strijd om plek 3 en 4 werd uitgevochten tussen De Jonge / Woortman & Santing / Bakker. De Jonge / Woortman sleepten de winst vrij soepel binnen.

Heren dubbel
Dit jaar waren er ook weer veel heren dubbels. In totaal waren er 5 poules. Leuk om te vermelden was dat onze ere-voorzitter John Trechsel speciaal naar Nederland was gekomen om de titel te prolongeren. Dit samen met zijn partner Van der Tuuk. Helaas lagen ze er na 1 dag tennissen al uit.
We geven John het voordeel van de twijfel.. Hij zal wel niet veel tennist hebben in Italië. Er zijn ongeveer 30 poulewedstrijden gespeelt in de heren dubbels. Uiteindelijk zijn de 4 beste nummer 1 doorgegaan naar de halve finales. Donderdagavond is met notaris door P. Casimiri de halve finales getrokken.
Deze trekking is zelfs op beeld vastgelegd en op Eurosport vertoond. H. de Vries & G. Bakker hadden alvast hun voorkeur uitgesproken we ze tegen wouden uitkomen in de halve finale. En wat denk je? Het kwam uit... Laten we het houden op geluk!
De eerste halve finale werd gespeeld tussen Valke / De Groot & Prummel / Kok. Valke die al een jaar geen racket had vastgehouden was duidelijk licht gespannen. Hij zou niet verliezen! Uiteindelijk was het duo Prummel / Kok niet opgewassen tegen machtsblok Valke / De Groot.
De tweede halve finale was die van Bakker / de Vries tegen Been / Holman. De heren Bakker / De Vries dachten deze heren wel even snel van de baan te vegen. Helaas pakte dit voor de heren anders uit. Het duo Been / Holman neemt natuurlijk ook heel wat tenniservaring en wijsheid mee.
Er moest een super tiebreak aan te pas komen om de strijd te beslechten. Uiteindelijk konden Gerry en Hans de winst alsnog over de streep trekken. De finale zou dus gaan tussen Valke / De Groot & Bakker / De Vries. Het was duidelijk dat Valke al een tijdje aan de kant had gezeten.
Zelfs een "bakkertje" door Valke kon niet voorkomen dat Hans en Gerry uiteindelijk de verdiende kampioenen zijn van het Compas Open 2022. De plek 3 werd uiteindelijk nog opgeëist door Been / Holman. Na kansen op 2 titels ging Kok dus met lege handen en 2 WC blokken naar huis.

Heren Enkel
Er waren totaal 2 poules in de heren enkel. De winnaar van poule A was Hans de Vries. Jos Prummel was de winnaar in poule B. Nadat Hans al 2 zware partijen in de benen had moest hij donderdagavond tegen Jos aantreden. Een mooie pot met zelfs een "tweener".
De heren deden niet voor elkaar onder. De fitheid van Prummel heeft uiteindelijk wel de doorslag gegeven. Na een spannende tiebreak in de eerste set was de 2e set een makkelijke prooi voor Prummel. Wederom is Jos de kampioen!
Het waren Bakker en Swama die vrijdagavond het spits mochten afbijten met hun partij voor de 3e plek enkel. Deze ging vrij makkelijk naar Swama.

Nawoord
Wij willen alle deelnemers en toeschouwers bedanken voor de leuke en sportieve week! We zien jullie volgend jaar graag weer terug.
In het speciaal bedanken we John voor het meedoen en John & Wendy voor de prijzen. We hopen John en Wendy gezamenlijk volgend jaar weer te zien!
De (bij)prijzen die zijn verzorgd door Peter waren van ware schoonheid. We zijn nu al benieuwd waar hij volgend jaar weer mee komt.

​Berjan