Tennis Websites


Grandslamtoernooien

www.ltcompas.nl

Een grandslamtoernooi behoort tot de categorie van belangrijkste toernooien in de tennissport. Er zijn jaarlijks vier van deze toernooien voor mannen en vrouwen.
Het winnen van een grandslamtoernooi, waarbij het bij de mannen bij enkel- en dubbelspelen om drie gewonnen sets gaat, geldt als een belangrijke prestatie in de tennissport. Een heel bijzondere prestatie is de grand slam zelf, het winnen van alle vier grandslamtoernooien in één jaar.
Uiteraard hebben alle toernooien een eigen website.

Australian Open (januari)
Roland Garros (mei/juni)
Wimbledon (juli)
US Open (augustus/september)

Blessures

www.ltcompas.nl

Hoewel tennissen een veilige, gezonde sport is, is het niet uitgesloten dat je ooit een blessure of aandoening oploopt. Sommige zijn heel onschuldig, maar andere zijn ernstiger en kunnen ervoor zorgen dat je langere tijd klachten hebt en niet kunt tennissen.
Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Heb je een blessure?
Kijk dan op de volgende website voor informatie over je blessure.
http://blessures.info/

STARTEN MET TENNIS

Tennis is groot in Nederland: het is de tweede georganiseerde sport van Nederland. Dat tennis zo populair is komt door veel mooie aspecten; tennis is gezellig, je speelt waar en wanneer je wilt en het biedt voldoende uitdaging. Door de omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis als geen andere sport mensen verbinden en verenigen, ongeacht leeftijd, afkomst en geslacht. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, na afloop is er altijd een drankje drinken met de tegenstander. Dat maakt tennis leuk! Doe je ook mee?

Op de website van de KNLTB vind je veel informatie over onze Tennissport. Klik op Tennissport.

Tennis websites 

Neem ook een kijkje op de website van www.tennismuseum.nl

Bekijk de YouTube filmpjes van de KNLTB
‚Äčop hun YouTube kanaal